ico Спробуйте новий дизайн сайту!

У фітнес-центрі ”Спорт Лайф” тренують олімпійські чемпіони

Среда, 22 Апрель, 2009

Безпечні для серця навантаження вираховують кардіотренажери

У цьому абсолютно переконана киянка Марина Сафронова, 34 роки: 

- Ця весна для мене видалася якась нервова. Постійні стреси на роботі, та й удома не все гаразд. До того ж після зими дуже погладшала. Для мого зросту - 154 сантиметри - 9 зайвих кілограмів - це занадто. Якось увечері верталася додому, побачила компанію друзів, що йшли із тренувань у "Спорт Лайфі" на Петрівці. Сміються, шуткують, аж заздрісно стало. Потім подумалося: стоп! А що мені, власне, заважає так само займатися в цьому фітнес-центрі?

Жінка купила найдешевший річний абонемент "Спорт Лайфу" вартістю 1900 грн. Почала активно займатися тричі на тиждень. Після п'яти тижнів активних тренувань схудла на 4,5 кг. М'язи прийшли в тонус, а настрій покращився.

За своїм абонементом вона може займатися в фітнес-центрі щодня, крім вихідних, із 12.00 по 17.00. До речі, доведено, що організм людини найактивніший із 15.00 до 18.00. Саме в цей час плин крові досягає піку. Тому люди з найдешевшими абонементами мають змогу тренуватися саме тоді, коли фізичні вправи для них є найбільш результативними.

Власник мережі "Спорт Лайф" Дмитро Єкимов, 35 роки, зазначає:

- Коли курс долара зріс, ми вирішили не піднімати ціни на абонементи в нашому центрі. За старим курсом 1900 гривень - це десь 365 доларів. Кожен українець може витратити на спорт долар у день! Здоров'я коштує дорожче. До того ж на цю вартість ми надаємо послуги так само добре, як і в клубах з абонементом вартістю у 3000 доларів.

"Спорт Лайф" - це новий формат спортклубів. Він затишніший порівняно зі звичайними "качалками", але демократичніший і вільніший, ніж елітні фітнес-зали. Центр розрахований на заняття тисячі осіб одночасно. Науково доведено, що заняття спортом із друзями результативніші, ніж тренування наодинці. У "Спорт Лайфі" в будь-який момент можна знайти товаришів за інтересами. Із ними ви поганяєте в міні-футбол або поплаваєте наввипередки в басейні. Попри значну кількість відвідувачів, місця тут ніколи не бракує. Адже площа фітнес-центру - понад 5 тис. кв. м.

- У клубі панує дружня атмосфера, - тішиться Марина Сафронова. - Раніше намагалася займатися у звичайній тренажерці біля дому. Та мене завжди відлякувала купа залізних тренажерів. Ніколи не знаєш, що з ними робити. І тренерів не дочекаєшся. А у "Спорт Лайфі" у будь-який час чергують два інструктори. Вони завжди пояснять, підкажуть.

У фітнес-центрі працює 150 інструкторів, зокрема олімпійські чемпіони, чемпіони світу і тренери високої кваліфікації.

Найбільше Марині подобається займатися в кардіозалі:

- Я не люблю піднімати гантелі й взагалі робити силові вправи. Тому інструктори порадили мені займатися на кардіотренажерах. Вони імітують природні рухи людини: біг, греблю, піднімання сходами, катання на лижах, велосипеді. У них є комп'ютер, куди треба занести свій вік, вагу й частоту пульсу. А потім тренажер вираховує найбільш оптимальні для серця навантаження.

Лікарі вважають, що спорт через силу не приносить людині задоволення й мало корисний. Тому якщо однотипні заняття набридають, потрібно шукати нове. У "Спорт Лайфі" різноманітність занять - не проблема. У кожному абонементі - майже 20 занять у групах. Це різні види йоги й бойових мистецтв, східні танці, аеробіка, стріп-денс тощо. У преміум-абонементі враховані також спа-зона з басейном, сауною, лазнею й віп-душем. Утім власники стандартного абонементу за окрему доплату - 60 грн - можуть перебувати у спа-зоні протягом дня.

- На підході відкриття фітнес-клубу на Харківському масиві, - повідомляє Дмитро Єкимов. - Також цього року плануємо облаштувати аналогічні спортцентри у Святошинському, Солом'янському районах і на Троєщині. А в майбутньому такий фітнес-центр буде в кожному районі столиці. А поки що пропоную займатися на Петрівці. У нас є де паркуватися. А в кого немає власного транспорту, можуть легко дістатися до "Спорт Лайфу" від станції метро Петрівка.

Замовити абонемент та дізнатися більше про клуб можна на сайті www.sportlife.ua та за номером телефону: 8 (044) 390 42 22.

Рельєфні м'язи з'являться за півроку

Інструктор групових програм "Спорт Лайфу" Інна Романчук, 25 років, вважає, що у занять гуртом є свої переваги. Наприклад, з'являється дух змагання. Кожен намагається виконати вправу краще за сусіда.

- Це, насамперед, емоції. Такі заняття часто приносять більше задоволення, ніж вправи наодинці чи з інструктором.

У фітнес-центрі жінка проводить силові тренування на різні групи м'язів: ніг, спини, плечей. Також вона веде бойову програму тайбо, латиноамериканські танці в режимі середньої інтенсивності, проводить тренування на стаціонарних велосипедах.

- Серед клієнтів центру популярні енергоємні заняття зі степ-аеробіки з використанням платформ, - каже Романчук. - А от дівчата найбільше люблять силові тренування для стегон і ніг. Вони в нас завжди аншлагові.

Заняття триває 55 хв. Тренування для розтяжки чи пресу - по 30.

- Розклад складений так, що повноцінні заняття отримують і новачки, і люди з гарною фізичною підготовкою, - зазначає інструктор.

При регулярних заняттях спортом у групі п'ять разів на тиждень перші результати можуть з'явитися за три-чотири місяці. Щоб збільшити ефективність, їх рекомендують поєднувати з відвідуванням басейну й заняттями у тренажерній залі. А серйозну втрату ваги й появу рельєфних м'язів можна очікувати за півроку.

 

Читать далее...