ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Sport Life: курс на розвиток!

Середа, 18 Червень, 2014

Фітнес-клуби стають невід’ємною частиною об’єктів як комерційної, так і житлової нерухомості, виступаючи провідними і головне — платоспроможними орендарями, а також підвищуючи цінність об’єктів в очах їх наявних і потенційних споживачів — відвідувачів торгових центрів, орендарів офісних будівель, покупців житла. Сьогодні, незважаючи на складну економічну ситуацію, мережа фітнес-клубів Sport Life не тільки не призупинила плани розвитку, але навіть навпаки — шукає нових партнерів. Більш детально про діяльність мережі розповів Олександр Степанов, генеральний директор Sport Life Development.

Чи змінилися плани з розвитку мережі фітнес-клубів Sport Life в умовах нестабільної політичної та економічної ситуації в країні?

Навіть в умовах хиткої економічної ситуації, яка спостерігається в Україні ось уже чотири місяці, ми продовжуємо розвиток нашої мережі фітнес-клубів. Наприклад, цього року ми вже відкрили 5 клубів: два в Києві та по одному в Одесі, Львові та Дніпропетровську. До кінця 2014 року ми запланували відкриття більш як 10 клубів, готовність яких станом на травень досягає 70 %. Нині мережа фітнес-клубів Sport Life в Україні об’єднує 35 клубів. У перспективі 2014–2016 років ми плануємо розширити її до 56 об’єктів.

Сьогодні через різкі стрибки курсів зарубіжних валют багато орендарів ведуть переговори з орендодавцями щодо перегляду ставок оренди у бік зниження або закріплення курсу валют. Чи були досягнуті мережею Sport Life якісь домовленості про перегляд плати за оренду?

На тлі падіння орендних ставок на 30–50 % орендні ставки, які платить Sport Life, залишаються незмінними. Наша компанія стабільно сплачує орендні платежі, незважаючи на кризу і невизначену ситуацію на українському ринку нерухомості.

Які напрями розвитку є пріоритетними для компанії Sport Life сьогодні?

Зараз компанія активно розвиває формат «експрес» — це фітнес-клуби площею від 500 м2. Клуб такого формату не передбачає наявності басейну, тому вимоги до нього дуже спрощені. Завдяки цьому Sport Life у форматі «експрес» може бути реалізований абсолютно в будь-якій будівлі — бізнес-центрі, торгово-розважальному центрі або окремій будівлі.

Варто також зазначити, що ми продовжуємо розширювати нашу столичну і регіональну мережу. Компанія взяла за правило не обмежуватися одним великим клубом в певному районі міста, тому ми продовжуємо шукати партнерів для будівництва 5–7 клубів формату «експрес» у різних районах міста.

Які типи приміщень цікаві Вам для оренди: у структурі ТРЦ, БЦ або окремо розташовані будинки?

В цілому, Sport Life є одним з найбільш вагомих «якорів» практично для будь-якого типу нерухомості, незалежно від функціонального призначення. Тому ми орендуємо площі як у торговельних центрах, так і в бізнес-центрах, житлових комплексах і просто в окремо розташованих будинках. При цьому завжди орієнтуємося на максимально взаємовигідне співробітництво з орендодавцем.

Наприклад, Sport Life, розташований в торгово-розважальному центрі, збагачує розважальну складову комплексу і формує додатковий потік платоспроможних клієнтів. При цьому наша компанія може орендувати неліквідні площі або майданчики на останніх поверхах ТРЦ, де може розмістити фітнес-клуб одного з трьох форматів, які ми розвиваємо, — «бізнес», «преміум» або «експрес». Завдяки цьому більше 120 000 клієнтів Sport Life автоматично стають відвідувачами цього торгово-розважального центру.

Оренда мережею Sport Life майданчика в бізнес-центрі автоматично підвищує ліквідність офісної будівлі. У цьому випадку відіграє роль світовий досвід: міжнародні компанії обирають для оренди БЦ з фітнес-клубом, оскільки це дозволяє їм заощадити на соціальних гарантіях і одночасно підвищити продуктивність роботи співробітників.

Так само як і в ТРЦ, в бізнес-центрах Sport Life бере в оренду неліквідні площі — в цьому випадку на нижніх поверхах будівлі.

Що ж стосується житлових комплексів, то ми практикуємо оренду площ ще на початкових стадіях будівництва об’єкта. Це вигідно не тільки нам як орендарю, але також і забудовнику, який моментально отримує додаткові інвестиції. Покупець, у свою чергу, отримує 100-відсоткову гарантію здачі об’єкта в експлуатацію, адже, якщо в будівлі вже будується фітнес-клуб Sport Life, забудовник не зможе відмовитися від своїх зобов’язань.

Мережа Sport Life орендує зокрема й великі площі об’ємом від 3000 м2 до 5000 м2 в окремо розташованих будинках, розвиваючи цим соціальну інфраструктуру в районах комплексної забудови, підвищуючи їх привабливість для населення.

Читати далі...