ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Дослідження Hallam підтверджують «надзвичайно» низький рівень ризику COVID-19 у спортзалах

Понеділок, 16 Листопад, 2020

Згідно з попередніми висновками нового дослідження, проведеного Науковим центром Шеффілда Халлама (AWRC) та Університету короля Хуана Карлоса в Іспанії, у тренажерних залах, фітнес-клубах та розважальних закладах виявляється «надзвичайно низький рівень ризику COVID-19».

Дослідження SafeACTiVE, замовлене EuropeActive, провідною голосовою та некомерційною асоціацією європейського сектору фітнесу та фізичної активності, проаналізувало понад 62 мільйони відвідувань фітнес-центрів з вересня і виявило, що середній рівень зараження становить 0,78 на 100 000 відвідувань. Повідомлено лише про 487 позитивних випадків.

Результати пом'якшують занепокоєння громадського здоров'я щодо безпеки тренажерних залів. Підтверджують, що фітнес-клуби є безпечним середовищем із відносно низьким ризиком зараження COVID-19. Дослідження наводить вагомий аргумент на користь того, що сектор фітнесу та фізичної активності залишається відкритим під час майбутніх спалахів інфекційних захворювань.

Професор Роб Коупленд, директор AWRC, сказав: «Запобігання подальшому поширенню COVID-19 має бути нашою основною метою, але нам також потрібно забезпечити підтримку наших громад та можливість залишатися активними. Ми знаємо, що фізична підготовленість може допомогти зменшити ступінь тяжкості інфекції COVID-19.

Професор Альфонсо Хіменес, керівник THINK Active в EuropeActive, сказав: «Я із задоволенням підтверджую такий низький рівень ризику зараження у фітнес-залах та фітнес-клубах, підсилюючи повідомлення про те, що фітнес та фізична активність є основною частиною рішення під час проведення COVID-19 пандемія сприяє зміцненню та поліпшенню імунітету».

Джерело: www.shu.ac.uk

 
Читати далі...