ico Спробуйте новий дизайн сайту!

У ВООЗ дали рекомендації з фізичної активності в період карантину

Четвер, 26 Листопад, 2020

Медики наголосили, що різна фізична активність корисна і має велике значення для здоров'я і благополуччя. У Всесвітній організації охорони здоров'я випустили нове Керівництво з фізичної активності з урахуванням того, що люди залишаються вдома через пандемію коронавіруса. У ньому говориться, що всі люди в будь-якому віці й з різними здібностями можуть бути фізично активними.

Відповідно до нових рекомендацій ВООЗ, всім дорослим, включаючи людей з хронічними захворюваннями або інвалідністю, рекомендовано 150-300 хвилин фізичної активності середньої інтенсивності в тиждень. Дітям і підліткам рекомендовано в середньому 60 хвилин аеробних вправ середньої або високої інтенсивності в день.

Літнім людям (у віці 65 років і старше) рекомендується додавати такі види активності, які сприяють поліпшенню рівноваги й координації, а також зміцненню м'язів, щоб сприяти попередженню падінь і поліпшенню здоров'я.

«Регулярна фізична активність має ключове значення для профілактики та сприяє лікуванню серцево-судинних захворювань, діабету другого типу і раку, а також для зменшення симптомів депресії й тривожності, уповільнення зниження когнітивних здібностей, поліпшення пам'яті та зміцнення здоров'я мозку», — зазначає ВООЗ.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус підкреслив, що фізична активність має вирішальне значення для здоров'я і благополуччя - вона може сприяти продовженню та поліпшенню якості життя.

«Важливо кожен рух, особливо зараз, коли ми живемо в умовах обмежень, пов'язаних з пандемією COVID-19. Ми всі повинні кожен день рухатися, безпечно і творчо», — цитує його слова ВООЗ.

В організації зазначили, що різна фізична активність корисна і може виконуватися як частина роботи, спорту та відпочинку або пересування (ходьба, їзди на велосипеді), а також за допомогою танців, ігор і повсякденних домашніх справ, таких як робота в саду і прибирання.

ВООЗ відзначило, що якби населення світу було більш активним, це допомогло б запобігати до 5 мільйонів випадків смертей на рік.

Раніше повідомлялося, що італійці на карантині в середньому погладшали на 2 кг за 55 днів.

Джерело: ua.korrespondent.net

Читати далі...