ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Відбувся Чемпіонат України зі сквошу 2014

Дата, время
Понеділок, 31 Березень, 2014

Новий рекорд встановлено!

Отже, 118 гравців - це новий рекорд Індивідуальних Чемпіонатів України зі сквошу. І це все завдяки тому, що у нас в країні є супер-клуб з наявністю 6 сквош кортів під назвою Sport Life Squash Arena.

Всім любителям сквошу хочемо нагадати, що мережа фітнес-клубів України №1 Sport Life надала абсолютно безкоштовно корти для проведення Індивідуального Чемпіонату України зі сквошу 2014 року, а виручені кошти пішли на фінансування збірних команд України зі сквошу для поїздки на Командний Чемпіонат Європи.

Всі матчі Індивідуального чемпіонату України пройшли в чесній та безкомпромісній боротьбі.

Оголошуємо володарів всіх шести комплектів медалей першості.

В категорії жінок початківця рівня майстерності «Lady2» перемогу святкувала Анастасія Ресулова з Харкова, друге місце у Інни Сікори (м.Київ), а третє - у Галини Джандан (м.Київ).

У категорії «Любителі-жінки» знову перемогли наші юні зірочки-киянки: Надія Усенко і Аліна Бушма. У фіналі вони зіграли висококласний поєдинок, в якому перемогла старша Надія — 3: 1 (11: 3, 11: 7, 6:11, 11: 4). Третє місце дісталося так само гравцеві з Києва — Ліані Сардак, яка впоралася з киянкою Яною Ковальської - 3: 0 (11: 7, 11: 7, 11: 8).

У категорії «Діти» до 11 років бронзовим призером став Позняков Олег г. Киев, який обіграв Германа Лаукарт г. Киев, а золото між собою розіграли Денис Мамедов (м.Київ) та Дмитро Щербаков-молодший (м.Київ). З рахунком 2: 0 (11: 7, 11: 5) Денис бере перший чемпіонський титул в кар'єрі. Так тримати!!

Виступав в категорії «М3» львів'янин Іван Книш лише в фіналі віддав суперникові один гейм. Однак, Олександр Лебедко з Києва цим шансом не скористався, програвши наступні дві партії. Що цікаво, переможець турніру до цього жодного разу не засвітився в національному рейтингу України. Так що його поява в ньому перетворилося в досить багатообіцяючий початок. «Бронзу» завоював киянин Андрій Русов.

А ось в основний категорії «Любителі», що об'єднувала гравців середнього і високого рівня майстерності, де змагалося 47 учасників, найкращим став молодий гравець з Києва Ілля Пресман. Після півфінальної перемоги над Владиславом Буслюком з рахунком 3: 1 (11: 2, 6:11, 11: 4, 11: 4) він зміг здолати досвідченого Андріана Гульовського з Дніпропетровська — 3: 1 (11: 8, 11: 8, 4 : 11, 11: 8). Владислав же був змушений боротися за третє місце. Але і в цьому матчі його вистачило лише на два гейми. Одесит Микола Седлецький здобуває перемогу - 3: 1 (13:11, 8:11, 11: 7, 11: 6).

Найбільше уваги було прикуто до матчів за місця в категорії «Професіонали». Як відомо, в півфінал традиційно пройшли всі гравці національної збірної України. У підсумковому матчі категорії киянин Денис Подвірний і одесит Руслан Сорочинський влаштували справжній трилер. Обидва гравці вже мали на своєму рахунку по два чемпіонські титули і зовсім були б не проти стати найбільш титулованими гравцями України. Кожен гейм закінчувався тайм-брейком. Але кожен раз вирішальний удар був на рахунку подвірні, який захищав своє звання найсильнішого гравця країни — 3: 0 (13:11, 12:10, 13:11). Третє місце, а разом з ним і бронзова медаль, дісталася Валерію Федоруку.

Від імені організаторів висловлюємо величезну подяку всім учасникам та вболівальникам, які відвідали турнір. На змаганнях були присутні всі міста, де є сквош корти, а саме: Харків, Донецьк, Львів, Хмельницький, Полтава, Одеса, Дніпропетровськ, Київ.

Так само низький уклін головному судді Олександру Костевич ст. за чітку організацію спортивної частини головного турніру країни.

Переможці та призери Індивідуального Чемпіонату України зі сквошу 2014 визначені.

Попереду нас чекають нові старти цього цікавого спортивного сквош-сезону, серед яких — етапи Кубка України, літня серія турнірів на нових кортах Sport Life Squash Arena в Одесі і багато інших заходів.

 

Читати далі...