ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Інвестори мережі фітнес-клубів Sport Life планують істотне зростання та інвестиції

Дата, время
Середа, 23 Квітень, 2014

Київ. 23 квітня. ІНТЕРФАКС-Україна. Група компаній (ГК) Sport Life, яка керує мережею однойменних фітнес-клубів в Україні, 21 квітня відкрила другий фітнес-клуб мережі в Дніпропетровську і 34-й в Україні. Про це повідомив засновник групи компаній Sport Life Дмитро Єкімов на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» в середу.

Як повідомив президент корпорації Emergin Ventures, інвестор і офіційний представник Sport Life в Україні Роб Мазрі, в планах мережі відкриття близько 56 клубів в Україні до кінця 2015 року.

«Я не бачу жодних причин, щоб ми не досягли нашої мети», — сказав він.

За словами Р. Мазрі в Києві на одного жителя припадає 0,15 м² площі фітнес-клубів, тоді як у Нью-Йорку — близько 1 м².

«Наприклад, в США близько 17 % населення відвідують спортивні заклади, а в Україні — 2,5 %. З огляду на це, є великий потенціал для зростання нашого бізнесу», — сказав Р. Мазрі.

Дмитро Єкімов, в свою чергу, зазначив, що у зв’язку зі складними економічними умовами в країні реалізація цих планів може затягнутися. За його словами, мережі довелося вдатися до заморожування дивідендів до 2017 року, збільшення кредитних ліній, додаткових фінансових інвестицій від акціонерів.

«Ми робимо все, щоб криза створила додаткові можливості для нас. Ми, безумовно, в кращій позиції, ніж інші рітейлери в Україні, оскільки у нас немає доларових закупівель продуктів — ми продаємо сервіс. Тому ефект від девальвації гривні торкнувся нас з погляду заробітків, а не можливостей ведення бізнесу» — зазначив Д. Єкімов.

«У нас немає кредитів в українських банках, немає доларових відсотків, ми фінансуємо розвиток за рахунок акціонерного капіталу, і тому ми сьогодні маємо можливість продавати абонементи за 800 грн. Ми ставимо за мету не вичавити з ринку максимум зараз, а долучити людей до фітнесу з перспективою зростання нашого прибутку відповідно до зростання фінансового добробуту клієнтів», — додав він.

Крім того, протягом наступних 12–18 місяців мережа працюватиме над підвищенням енергоефективності клубів, зокрема, із залученням ЄБРР.

За словами Дмитра Єкімова, до кінця 2014 року Sport Life заплановано відкриття більше 12 клубів, які зараз готові на 70 %, до кінця квітня 2014 року — відкриття ще двох клубів мережі у Львові та Дніпропетровську.

«Продовжується будівництво третього клубу в Одесі, ми віримо, що закінчимо його вчасно. Загалом у нас зараз в будівництві знаходиться більше 18 клубів. Для 10-ти клубів ми вже привезли обладнання, все інше — коли владнається ситуація на митниці», — сказав він.

Перший фітнес-клуб Sport Life був відкритий у Києві в березні 2007року.

Клуби мережі окрім столиці працюють в Одесі, Львові, Черкасах, Чернівцях, Вінниці, Луганську, Херсоні, Дніпропетровську, Кривому Розі (Дніпропетровська обл.).

Засновником ГК Sport Life є бізнесмен Дмитро Єкімов.

Джерело: interfax.com.ua

Читати далі...