ico Спробуйте новий дизайн сайту!

У Києві відбулася велогонка Race Horizon Park 2014

Дата, время
Понеділок, 2 Червень, 2014

Одним з партнерів змагань виступила мережа фітнес-клубів Sport Life.

Традиційна велогонка, з 60-річною історією, яка відбувається з нагоди святкування Дня Києва на Хрещатику, цього року тимчасово перемістилася на вулицю Велику Васильківську.

Це не єдине нововведення: у 2014 вона отримала міжнародну акредитацію і увійшла до календаря Міжнародного союзу велосипедистів UCI під назву Race Horizon Park. І в такому статусі пройшла вперше. Також вперше гонщикам довелося «випробувати» себе на київській бруківці, адже частина гонки пройшла саме на такому рельєфі. Ознайомче коло відразу показало «характер» гонки.

«Перед нами спочатку стояло питання: робити нам другу гонку складнішою чи все-таки рівнинну, для спринтерів. Спортивна громадськість висловилася за перший варіант. Бруківка — завжди дуже важке випробування для спортсменів, особливо якщо йде дощ. Частина гонщиків після першого кола запропонували скоротити коло, але більшість спортсменів були протилежної думки. Сьогоднішня гонка має величезну історію: шкода, що нам не вдалося провести змагання на Хрещатику, але ми сподіваємося, що наступного року з цим не виникне проблем» — зазначив після старту Олександр Башенко, голова організаційного комітету Race Horizon Park і віце-президент Федерації велоспорту Україна.

Гонку відкрив Вадим Костюченко, заступник директора Департаменту освіти та науки, молоді та спорту: «Хочу привітати всіх киян зі святом нашого міста, а також з великим святом велоспорту. Сьогодні чудовий день для Києва. Близько десяти тисяч киян зібралися з сім’ями в центрі Києва на велосипедах, незважаючи на погоду, яка, на щастя, нормалізувалася. Ми впевнені, що і надалі день нашого міста святкуватиметься разом з великим міжнародним святом велоспорту».

У гонці взяли участь 20 професійних команд з 9 країн Європи, а також українські гонщики. Wibatech Fuji Zory (Польща), ССN Metalac (Сербія), Sp Tableware Pro Cycling Team (Греція), Team Vorarlberg (Австрія), Georgian National Team (Грузія), Bike Aid-Ride for Help (Німеччина), BDC-Marcpol Team ( Польща), Amore & Vita (Україна \ Італія), Moldavian National Team (Молдова), Vassil Levski (Болгарія). Українські команди: ISD Continental Cycling Team, «Промінь», Київ-Регіон, Ukrainian National Team, KOLSS CYCLING TEAM, Дніпропетровський регіон, KREMENCHUK, Миколаїв, Атлет-Одеса, Донецький регіон.

Стартувало 109 спортсменів, а до фінішу дійшло трохи більше 30. Дощ, слизька бруківка дуже багатьом в цей день були не по нозі. Але вдома й стіни допомагають. Тріумфували на подіумі знову гонщики української команди Kolss.

Велогонка тривала 3 дні. У гонці Race Horizon Park — 1 перемогу отримав українець Віталій Буц з команди KOLSS CYCLING TEAM, друге місце за поляком Блажеєм Янічеком з BDC-Marcpol Team, бронза у нідерландця Рейніра Хоніга з австрійської команди Team Vorarlberg. Переможцями Race Horizon Park — 2 стали:

Перше місце: Михайло Кононенко (Україна, Kolss Cycling Team);

Друге місце: Лешек Плучінскі (Польща, BDC-Marcpol);

Третє місце: Олександр Квачук (Україна, Kolss Cycling Team).

Маршрут траси пройшов по колу: вул. Велика Васильківська – вул. Ковпака – вул. Горького – вул. Любченка – вул. Велика Васильківська – вул. Толстого – вул. Велика Васильківська. Всього гонщики проїхали 22 кола, що у сумі склало 154 км, одне коло маршруту дорівнювало 7 км. Для забезпечення безпеки велогонки відповідно до вимог стандартів Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) було перекрито рух для потоку автомобілів на час заїзду.

Міжнародним комісаром, який представляє UCI на гонці, була суддя з Чехії Симона Давидкова (Simona Davídková).

Крім того, велогонка «Race Horizon Park 2014» цього року взяла на себе важливу соціальну місію: прищепити дітям любов до велоспорту, показавши як яскраві змагання, так і підготовку до них. Допомогли організувати зустріч дітей зі справжніми спортсменами Київське відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВ», команда Kolss Cycling Team і команда, Bike Aid-Ride for Help, а також організатори велогонки.

Тому, на третій день гонки, 1 червня, у всесвітній День захисту дітей, організатори влаштували дітям з особливими потребами (з інвалідністю) знайомство зі справжніми велогонщиками. 12 хлопців віком від 6 до 14 років змогли поспостерігати, як готується до старту легендарна київська команда Kolss Cycling Team, поспілкуватися зі спортсменами, розпитати їх про те, як завойовуються перемоги і переживаються поразки, як працювати в команді на загальну перемогу і в якому віці починати тренуватися. Цьогорічний переможець Race Horizon Park — 2 Михайло Кононенко порекомендував хлопцям займатися хоча б потроху, але щодня і починати з гірського велосипеда. А також не забувати про шолом. А лідер п’ятничної гонки Race Horizon Park – 1 Віталій Буц нагадав про правильне харчування. Хлопці були трохи засмучені, дізнавшись, що смажена картопля, чіпси і газована вода виключені з раціону гонщиків.

Потім діти зустрілися з німецькою командою Bike Aid-Ride for Help. Під час зустрічі спортсмени розповіли про роль батьків у підготовці до професійного спорту і про те, що найголовніше в досягненні результату — це робота над собою і тверде бажання досягти успіху.

Нагадаємо, що традиційно вже всьоме міжнародна велогонка Race Horizon Park 2014 проходить вулицями столиці у дні святкування Дня Києва. Цього року вона стала візиткою спортивних заходів свята. Велогонка проходить під патронатом Київської міської державної адміністрації, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Департаментом освіти, науки, молоді та спорту КМДА, Федерацією велосипедного спорту України, Київською міською федерацією велосипедного спорту, а також за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life.

Читати далі...