ico Спробуйте новий дизайн сайту!

У Києві пройшов Олімпійський день!

Дата, время
Неділя, 22 Червень, 2014

21 червня в Києві за участю мережі фітнес-клубів Sport Life відбувся традиційний Олімпійський день на знак миру та єдності.

Цього року захід проходив у рамках святкування 120-річчя з дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету. Вперше сімейне свято спорту, де кожен зміг знайти собі заняття до душі і відчути себе справжнім олімпійцем, було проведено на новій локації: затишній і просторій Оболонській набережній.

Тисячі киян та гостей столиці різного віку змогли подолати дистанцію традиційного легкоатлетичного пробігу разом з відомими українськими спортсменами: Сергієм Бубкою, Ніною Уманець, Оленою Підгрушною, Валерієм Гончаровим, Оленою Садовничою, Ельбрусом Тедеєвим, Олександром Крикуном, Ганною Сорокіною, Оленою Говоровою, Оленою Пахольчик, Ларисою Заспою, Оленою Цигицею, Оленою Яценко, Наталією Ляпіною, Вікторією Терещук, Юлією Каліною, Юлією Паратовою, Аліною Максименко, чоловічою збірною України зі спортивної гімнастики, збірною України зі стрибків у воду. Всі учасники та гості змогли долучитися до олімпійських вікторин, конкурсів, майстер-класів, поспілкуватися і взяти автографи в уславлених олімпійців. На запрошення НОК України Олімпійський день також відвідали діти з неблагополучних сімей східних областей України, які стали повноцінними учасниками свята і отримали подарунки.

Особливо зацікавила гостей видовищна спортивна програма на воді. Гості Олімпійського дня насолодилися яскравими показовими виступами з судномодельного спорту, цікавими гонками регати, захоплюючими змаганнями з канополо, веслувального слалому, плавання, акватлону, масовими запливами на відкритій воді. Не менш захоплюючими виявилися й показові виступи з авіамодельного спорту. Отже, в Олімпійському дні були задіяні відразу 3 стихії: земля, вода й повітря.

Головний олімпієць України передав вітання учасникам свята від президента МОК Томаса Баха. «Ми хочемо, щоб наші люди, наша молодь розвивалася гармонійно, щоб наша нація була сильною, здоровою і успішною. Дружіть зі спортом, займайтеся фізичною культурою і будьте здорові», — сказав Сергій Бубка.

Крім маси позитивних емоцій та гарного настрою любителі спорту отримали пам’ятні подарунки від організаторів свята.

Столичний Олімпійський день дав старт іншим містам України. Свято спорту крокує країною — її найменшими містечками і мегаполісами, де його відзначають пробігами, спортивними та творчими конкурсами й вікторинами на олімпійську тематику.

Читати далі...