ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Українці здобули перемогу на етапі Кубка Європи з тріатлону

Дата, время
Вівторок, 1 Липень, 2014

28 червня у Києві за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life більш як180 спортсменів взяли участь у престижних змаганнях з тріатлону.

Близько 120 спортсменів стартували в рамках аматорської групи Age і в естафетній гонці, ще близько 60 професіоналів поборолися за Кубок Європи і очки до світового заліку. У двох з трьох стартів перемогу здобули українські спортсмени.

Киянин Дмитро Ткаченко, який подолав олімпійську дистанцію за 1 годину і 58 секунд, виявився найсильнішим серед чоловіків у групі Age, а харків’янка Лілія Барановська показала найкращий жіночий результат у групі з результатом 2:08. Показово, що на етапі плавання Дмитро показав лише четвертий результат і перемогу здобув, випередивши суперників на вело-і біговому етапах. А от Лілія Барановська лідирувала всю дистанцію і фінішувала з відривом від найближчої суперниці у шість хвилин.

Не було рівних українці й у боротьбі за Кубок Європи. Уславлена українська спортсменка Юлія Єлістратова закінчила плавання сьомою, але змогла наздогнати суперниць з Німеччини та Польщі на велоетапі, а на біговому етапі їй не було рівних: на дистанції 10 км вона зуміла наростити перевагу над найближчою конкуренткою до однієї хвилини і здобула перемогу в домашній гонці.

А от у гонці чоловіків-професіоналів кращим результатом українських спортсменів стало лише друге місце. Гонка відрізнялася дуже високою щільністю. До фіналу велоетапу група лідерів складалася з 20 атлетів і переможець визначався на біговому етапі. Найсильнішим тут виявився португалець Палма Педро (Palma Pedro), який зумів на останньому колі випередити українця й фінішувати з перевагою в шість секунд. Українець Єгор Мартиненко прийшов до фінішу другим.

Етап Кубка Європи з тріатлону пройшов у Києві вперше. Організатором та ідейним натхненником змагань став киянин Андрій Оністрат, який в минулому році вперше провів у столиці Кубок Києва з тріатлону. У цьому році на змаганнях була присутня делегація європейських суддів, яка, до слова, не відзначила жодного порушення з боку організаторів або спортсменів. Очки, отримані спортсменами в рамках етапу Кубка Європи, йдуть у залік світового та європейського рейтингів і впливають на відбір спортсменів для участі у Чемпіонаті світу та Олімпійських іграх.

Читати далі...