ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Біговий сезон Run Ukraine Running League 2016 завершився грандіозним півмарафоном у Львові

Дата, время
Понеділок, 7 Листопад, 2016

У Львові вперше відбувся масштабний міжнародний півмарафон GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016, який став завершальним етапом бігової серії  Run Ukraine Running League 2016. Незважаючи на сильний дощ та несприятливі погодні умови, 6 листопада  у події взяли участь 1300 спортсменів та любителів, серед яких 600 бігунів вийшли на старт головної дистанції  — 21, 0975 км.

Щоб взяти участь у півмарафоні, до Львова прибули шанувальники бігу з різних міст України та інших країн — більше 120 іноземних учасників у цей день пробігли центральними вулицями української культурної столиці. Маршрут півмарафону було прокладено історичними вулицями Львова. Учасники не просто боролися за звання кращого бігуна, долаючи складну трасу, а й відкривали для себе мальовниче місто з особливою атмосферою.  

Окремої уваги заслуговують найстарші учасники події, які довели, що вік — не перешкода для участі у біговому змаганні. Цього разу найстаршим учасником львівського півмарафону на максимальній дистанції ( 21,0975 км) став 77-річний Василь Крупський. А серед бігунів на дистанції 5 км відзначився 74-річний Анатолій Коляновський. 

До бігової події у Львові традиційно долучилися відомі українці. На старт вийшли ведуча телеканалу «1+1» Марічка Падалко та суспільний діяч Єгор Соболєв, гравці ФК «Карпати» Назар Вербний і Густаво Бланко-Лещук, а також відомі бігуни: Олег Лещишин, Олександр Бабарика, Іван Бабарика, Іван Гешко, Ірина Ліщинська. Підтримав бігунів та взяв участь у заході й міський голова Львова — Андрій Садовий разом з троьма своїми синами.

«Коли падає дощ — то на щастя. У нас завжди є таке правило: якщо хочеш збудувати Україну — це є біг на довгу дистанцію. Треба мати впевненість у своїх силах і вірити в перемогу», — зазначив А. Садовий. 

На головній дистанції (21, 0975 км) запеклої боротьби між спортсменами не було. Юрій Грицак з перших хвилин вирвався у лідери і жоден із суперників не зміг вступити з ним у боротьбу.  На 1,45 хвилині він обігнав найближчого переслідувача — Олександра Бабарику. Третім фінішував Сергій Українець.

«Дякую організаторам, що проводять такі змагання в Україні. Сьогодні маршрут був важкий на підйомах, але добре, що одразу після них не було спусків. Траса була складною, дуже багато бруківки, але я задоволений», — поділився враженнями переможець львівського півмарафону Юрій Грицак.

Ще більш впевненою виявилася перемога Софії Яремчук серед жінок на головній дистанції. Свою найближчу суперницю, Олену Федорову, Софія випередила на 5 хвилин. Призерка чемпіонату світу з легкої атлетики, Тетяна Петлюк-Дячок,  фінішувала першою серед жінок на дистанції 5 км. 

Загальний призовий фонд змагання склав 60 000 грн. Переможці в абсолюті на півмарафонський дистанції отримали по 5 000 грн. Кожен, хто здолав дистанцію 21,0975 км, отримав пам’ятну медаль на фініші.

Організатори заходу, компанія Run Ukraine та Львівська міська рада, після успішного старту планують зробити подібні змагання традицією для міста.

«Ми почули від учасників захоплені відгуки від маршруту нашого півмарафону. Так, траса була не простою, але бажання подолати її посилюється, коли ти бачиш навколишню красу. Львів - мальовниче місто, вулицями якого приємно не тільки крокувати, а й бігти, незважаючи на примхливу погоду та втому. Краса міста надихала сьогодні бігунів на високі результати — і вони показали їх! Для учасників це дуже важливо — не втрачати натхнення, наближаючись до фінішу. Таким гарним і непростим півмарафоном завершилась бігова ліга Run Ukraine Running League 2016, лідерів якої ми оголосимо 15 листопада», — резюмував Дмитро Черніцький, генеральний менеджер Run Ukraine. 

Читати далі...