ico Спробуйте новий дизайн сайту!

За підтримки Sport Life пройшов Міжнародний турнір Kyiv Battle 2017

Дата, время
Понеділок, 6 Лютий, 2017

У Києві 4-5 лютого пройшов Міжднародний турнир Kyiv Battle 2017. Протягом двох днів у столичному комплексі «Акко Інтернешнл» тривала боротьба серед кращих кросфітерів України та країн ближнього зарубіжжя. 60 професійних атлетів та 60 любителів боролися за призовий фонд у розмірі 100 тисяч гривень.

Володарями головного призу — 25 тис. грн. стали: серед чоловіків — Володимир Битюцький із Запоріжжя,серед жінок — киянка Мар’яна Федоренко. Вони — переможці у категорії «Професіонали». Володимир Битюцький очолив турнірну таблицю після першого дня змагань, проте спочивати на лаврах йому не давали суперники — Артем Кириченко та професійний важкоатлет Олександр Ткаченко. Останній став єдиним атлетом турніру, якому вдалося підняти під час виконання кластеру штангу неймовірної ваги — 150 кг. Завдяки цьому Ткаченко вирвався у лідери напередодні фіналу, випередивши Битюцького на 42 бали. Але кросфіт — це поєднання важкої атлетики, легкої атлетики та гімнастики, вправи якої Ткаченко не зміг виконати успішно, зокрема, він втратив бали під час ходьби на руках. Спортсмен зробив 4 спроби подолати 15 метрів, проте так і не завершив успішно раунд, що стало вирішальним моментом у визначенні переможця.

Серед жінок найзапекліша боротьба до останніх секунд тривала між Мар’яною Федоренко та Оксаною Оробець. За результатами першого дня лідером була Оробець, проте вправи другого дня змагань змінили жіночий рейтинг. Оксана втратила лідерство після півфіналу і, попри намагання повернути свою позицію, у фіналі Оробець виконала виходи на кільцях гірше за суперниць, що вплинуло на долю володарки першого місця. Таким чином, перемогу здобула Мар’яна Федоренко. У списку фіналістів турніру Kyiv Battle 2017 опинились також відомі кросфіт-атлети — Валентин Литвинчук та Олександр Кравченко.

Переможцями у категорії «Професіонал» стали: серед чоловіків — Володимир Битюцький (1 місце (приз — 25 тис. грн.) з результатом 593 бали), Олександр Ткаченко (2 місце (приз — 15 тис. грн.), 591 бал), Артем Кириченко (3 місце (приз — 10 тис. грн.), 567 балів). Серед жінок — Мар’яна Федоренко (1 місце (приз — 25 тис. грн.) з результатом 645 балів), Оксана Оробець (2 місце (приз — 15 тис. грн.) з 641 балом), Анастасія Єрьоменко (3 місце (приз — 10 тис. грн.) з 617 балами).

«Я два роки займаюся кросфітом, не один раз брала участь у змаганнях, але не могла досягти перемоги. Kyiv Battle 2017 — перший турнір, в якому я перемогла. Це було складно, я довго до цього йшла і готувалася, але не вірю до останнього у свою перемогу. Це неймовірно!» — ділиться враженнями Мар'яна Федоренко.

Найкращі результати серед аматорів продемонстрували: серед чоловіків — Володимир Титарев (360 балів, приз — 5 тис. грн.), друге місце — Євгеній Кантур (360 балів, приз —3 тис. грн.), третє — Остап Франків (310 балів, приз — 1 тис. грн.). Серед жінок кращою була Kатерина Іщенко (390 балів, приз — 5 тис. грн.), друга — Альона Петрик (355 балів, приз — 3 тис. грн.), третя — Анастасія Шаманська (335 балів, приз — 1 тис. грн.)

Оцінювали учасників незалежні судді турніру — 20 професійних сертифікованих спортсменів з кросфіту. Головним суддею змагань був Антон Галагуз — п'ятикратний чемпіон України з пауерліфтингу, призер Dog & Grand CrossFit Showdown, переможець Odessa Athletics Challenge. Суперництво між учасниками було шаленим, адже кожен з них має достатньо високий рівень тренованості та підготовки. Перш, ніж потрапити на турнір, учасники пройшли 2 етапи відбіркового туру. Тож, ще до початку змагань було зрозуміло, що варто чекати запеклої боротьби. Само такою вона і була!

«Комплекси вправ, які виконували атлети на Kyiv Battle 2017, були найскладнішими за всю історію українських змагань з кросфіту. У результаті, як професіонали, так і аматори показали високий рівень підготовки. Відмінно впоралися зі своїм завданням не тільки атлети, а й судді турніру. В цілому, турнір був видовищним і цей ефект ми отримали завдяки високому рівню організації», — коментує Антон Галагуз.

Підтримали спортсменів тисячі вболівальників з різних міст України разом з ведучими турніру — Юлією Малаховою та Анатолієм Анатолічем. Драйвовий музичний супровід забезпечив MR.Sunny.

Читати далі...