ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Команда Sport Life в черговий раз підкорила Сахару

Дата, время
П'ятниця, 20 Квітень, 2012

Тільки найвитриваліші дійшли до фінішу в пустельному марафоні The Marathon des Sables. Українська збірна команда Sport Life зайняла 7-е командне місце. 

На старт цього екстремального марафону вийшли 915 спортсменів, щоб подолати дистанцію в 250 км, розділену на 6 етапів. Багато хто вважає, що марафон в Сахарі біжать або надлюди, або самогубці, або ті, кому в житті не вистачає гострих відчуттів. Учасники марафону повідомляють, що найважче, крім нестерпної спеки - бігти по дюнах пустелі: в'язкий пісок гасить всю енергію бігу, а похилі схили відбивають промені сонця і гаряче повітря прямо в обличчя. Історія проведення The Marathon des Sables свідчить про те, що дистанцію можуть подолати і звичайні бігуни, що володіють середньою підготовкою, які просто хочуть перевірити свої сили і, може бути, здійснити мрію - перемогти піски однієї з найбільш колосальних пустель на Землі.

Цікаві факти про The Marathon des Sables:

30% учасників виходять на старт не в перший раз, 70% бігунів — іноземці, 30% — французи, 14% — жінки, 45% — вікові спортсмени, 30% — команди, 10% — ходоки, 90% — ті, хто чергують біг і ходьбу. Максимальна середня швидкість бігунів — 14 км/ч. Мінімальна — 3 км/год. Наймолодшому з учасників 16 років. Найстарішому — 80.

На Піщаному марафоні працювало 115 волонтерів, 400 спостерігачів, 52 медика. Учасникам приготують 120 000 літрів бутильованої води і 270 берберських наметів для ночівлі та відпочинку.

Читати далі...