ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Sport Life — Партнер III Олімпіади бойових мистецтв

Дата, время
Субота, 24 Березень, 2012

У Києві в Палаці спорту відбулася III Олімпіада бойових мистецтв. В ході наймасовішого для приміщень спортивного заходу глядачі отримали можливість познайомитися з бойовими мистецтвами комбат дзю-дзюцу, кіокушин карате, карате шотокан, кунгфу саньда, бойове самбо, кікбоксинг, сегу будо, мікс файт, муай тай, хортинг, Кураш, таолу.

В рамках Олімпіади були проведені турніри: Чемпіонат світу з комбат дзю-дзюцу, Кубок Європи з кіокушин карате, Кубок України з бойового самбо, Чемпіонат України з ушу таолу, Кубок консула Королівства Таїланд з муай тай, Кубок національного чемпіона України з кікбоксингу, Чемпіонат України кунгфу саньда таолу, Чемпіонат України по сегу будо, чемпіонат України з боротьби кураш, чемпіонат світу з карате шотокан, чемпіонат України з хортингу, а також Вечір рекордів Професійної ліги стронгменів.

В Олімпіаді взяли участь 1507 учасників. Таке число одночасно змагаються спортсменів в рамках одного заходу під одним дахом стало абсолютним рекордом, а тому було занесено в Книгу Рекордів України в категорії «спорт — масові заходи».

«Це унікальний для України рекорд — 1507 учасників змагалися на дев'яти майданчиках в ході одного заходу», — сказав представник Книги рекордів України Олег Іваненко, вручаючи відповідний диплом організаторам змагань.

Один з головних організаторів Олімпіади, президент Міжнародного союзу бойових мистецтв Геннадій Чмиленко подякував керівникам усіх федерацій бойових мистецтв і партнерів заходу за зусилля по організації унікальних змагань. «Без вашої допомоги Олімпіада навряд чи поставила такий рекорд», — сказав Чмиленко.

Олімпіаду також високо оцінили посол миру ООН, президент Міжнародної федерації ушу-кунгфу Фу Біао (Китай) і президент Федерації бойових мистецтв Японії Канчо Судзукі.

Читати далі...