ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Спільна прес-конференція Міністра з питань спорту Юрія Павленка і засновника ГК Sport Life Дмитро Єкімова

Дата, время
П'ятниця, 31 Жовтень, 2008
Спільна прес-конференція Міністра з питань спорту Юрія Павленка і засновника ГК Sport Life Дмитро Єкімова

До 2015 року всі громадяни України повинні бути забезпечені необхідною кількістю спортивних об'єктів для заняття спортом.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції, присвяченій проблемам інвестування в спортивну інфраструктуру країни, міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Як повідомив міністр, 30 жовтня відбулося засідання колегії міністерства, на якому були затверджені основні положення проекту Концепції загальнодержавної цільової соціальної програми «Спортивні споруди України на 2010-2015 роки».

«На щастя, сьогодні в столиці з'являються проекти, спрямовані на розвиток спортивної інфраструктури та подолання системної кризи в масовому спорті» — прокоментував Юрій Павленко відкриття найближчим часом нового фітнес-клубу Sport Life.

Другий за рахунком фітнес-клуб Sport Life відкриється на Проспекті Бажана в Харківському районі Києва. Тут, на території в 5 000 м², розмістяться два зали для силових вправ, один кардіозал, п'ять студій для групових занять з фітнесу, пілатесу, східних єдиноборств і йоги, студія велотренажерів, зал для ігрових видів спорту, два корти для гри в сквош і 25-ти метровий басейн. Обсяг інвестицій в клубі складе 10 млн. доларів.

«Ми поставили перед собою конкретну соціально-значиму мета — знову зробити популярним здоровий спосіб життя. Завдяки роботі нашого першого клубу понад 10 тисяч киян стали фанатами спорту і здоров'я. У найближчому майбутньому, Sport Life відкриє 10 фітнес-клубів у всіх районах Києва. І цим ми залучимо до спорту ще більше 100 тисяч чоловік» — озвучив плани компанії Дмитро Єкімов, засновник групи компаній Sport Life.

За словами Юрія Павленка, до 2010 року повинні бути підготовлені необхідні типові проекти спортивних споруд від майданчиків, фізкультурно-оздоровчих комплексів, басейнів до національних і регіональних центрів олімпійської підготовки. А в 2011-2014 рр. має розпочатися масове будівництво спортивних об'єктів і подальша їх здача в 2015 році.

— «2015 рік ми визначаємо як той рік, коли потреби українців, потреби національних збірних команд з пріоритетних видів спорту будуть задоволені якісними, сучасними спортивними об'єктами», — сказав міністр.

Як зазначив Ю. Павленко, одне з нововведень цієї програми то, що вона передбачає в бюджетах всіх рівнів поняття будівництва нових спортивних об'єктів, а не тільки реконструкцію старих. Також передбачається залучення для будівництва не тільки кошти державного та місцевих бюджетів, а й приватний капітал. Однак, як зазначив Ю. Павленко, для залучення приватного капіталу необхідно вдосконалити дозвільну систему. Оскільки, за словами міністра, такі приватні компанії як Sport Life, які інвестуються в розвиток спортивної інфраструктури дуже складно пройти всі дозвільні процедури.

Читати далі...