ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Богдан Бейгул: «Всі вправи я пробував особисто і знаю, яких результатів варто чекати»

П'ятниця, 21 Серпень, 2015

Всі ми бажаємо виглядати краще, ніж є. Сьогодні спорт і відвідування тренажерного залу — це невід'ємна частина життя для тих, хто цінує власне здоров'я і прагне ідеальної фігури. Придбавши карту фітнес-клубу, ми тішимо себе ілюзіями, що через деякий час всі наші проблеми вирішаться самі по собі, а тіло набуде потрібної форми. Проте невірно підібраний комплекс вправ може не принести бажаного або навіть більше — нашкодити здоров'ю. Щоб цього уникнути, потрібно тренуватися під чуйним керівництвом персонального тренера, який допоможе скласти індивідуальну програму тренувань, що це дозволить в найкоротші строки досягти вражаючих результатів.

Про спортивні секрети та шляхи досягнення поставлених цілей ми поспілкувалися з Богданом Бейгулом - фітнес-тренером, який як ніхто інший знає всі підводні камені і особливості досягнення позитивних результатів в спорті, що додає краси і здоров'я.

— Богдан, розповіси, як ти полюбив спорт?

— Напевно, любов до спорту і активного способу життя завжди була зі мною. У дитинстві я дуже любив бігати, мало не «народився — і відразу побіг». Мені подобалися футбол та інші активні ігри. Коли став старшим, захопився силовими видами спорту, став займатися на турніку і брусах. У знайомого була невелика штанга на 25 кг, гантелі та гирі, і ми займалися удома.

З 16 років я вже регулярно займався спортом. Подивившись «Багатирські ігри», я подумав, що це просто щось неймовірне! Учасники показували такі результати, які багатьом і наснитися не могли, проте це були звичайні живі люди, і я зрозумів, що все це, — результат копітких тренувань і роботи над собою. Всі вони з чогось починали...

Побачивши наскільки серйозним стало це захоплення, друзі стали радити піти до спортзалу. І я пішов в найближчий фітнес-клуб. Тут я «познайомився» з іншими тренажерами, дізнався про вірну техніку виконання вправ, зацікавився здоровим харчуванням...

Шлях пізнання був довгий і тернистий. Були помилки і розчарування, але я не здавався, продовжував тренуватися і шукати свою власну дорогу. Перепробував багато різних програм: щось прибирав або додавав, міняв, загалом, підстроював програму під себе. Читав, дивився різні відео, поєднував програми тренувань з правильним харчуванням, — і результати не змусили себе чекати. І тепер, маючи за плечима гарний досвід, я із задоволенням «передаю» його своїм клієнтам і бачу, що всі мої знання і навички ефективно працюють і допомагають іншим людям.

Зараз досить багато тренерів, які добре знаються на теорії, проте менш впевнені на практиці. Так, теорія дуже важлива, але без хорошої практичної бази тренер — не тренер. Все, що я можу порадити, я пробував особисто і знаю, яких результатів варто чекати.

— Чому персональний тренер? То хіба не можна прийти до залу, самостійно скласти план тренувань і досягти не гіршого результату?

— Так, це добре — покладатися на самого себе, але в такій справі, як спорт, дуже потрібен погляд зі сторони. Нам властиво жаліти себе, тому ми часто десь недопрацьовуємо, недотягуємо, недодаємо. Тренер — це стимул-реакція, рука допомоги, яка підкаже, направить і підтримає в скрутну хвилину.

Хороший тренер має бути прикладом. Дивлячись на нього, ви бачите, чого можете досягти. Навіть кіноактори, готуючись до чергового фільму, працюють з персональним тренером, який допомагає за відносно короткий проміжок часу привести тіло у форму.

— У чому перевага занять з персональним тренером?

— Тренер — це людина, чиї приклади працюють не лише на словах. Він може дати ділову пораду — не ту, яку він просто десь прочитав, а яку перевірив особисто на собі.

Фітнес-тренер не лише стежить за програмою тренувань, але також контролює харчування. Мої клієнти можуть звертатися до мене з будь-якого питання: бували випадки, коли мені дзвонили прямо з магазина і запитували, чи варто купувати той або інший продукт.

Крім того, тренування відбуваються в слушний для клієнта час. У цьому плані я досить гнучка людина і прагну максимально підстроїтися під комфортний для клієнта графік.

Навіть якщо ви вже маєте уявлення про комплекс вправ, з яким працюєте, тренер як і раніше залишається важливим і потрібним: він контролює техніку виконання вправ (а без неї в спорті — нікуди!) і час, який ви витрачаєте на їх виконання. Чим уважніше ви ставитись до рекомендацій - тим кращим буде результат.

— Як довго ти тренуєш?

— Спочатку це не було моєю роботою, швидше, мені подобалося допомагати іншим людям прийти в потрібну форму. Я тренував знайомих, друзів. Коли накопичив досвід я зрозумів, що виріс з цього і потрібно рухатися далі. Тому вирішив стати тренером, чим займаюся з листопада 2014 р. і моменту відкриття фітнес-клубу «Sport Life». Я не зупиняюся в розвитку і не вважаю себе найкращим. Ні, я постійно у пошуках чогось нового. Мій девіз — ніколи не здаватися. Не варто боятися спробувати і навчитися чомусь новому і продовжувати всебічно розвиватися.

— Зараз ти працюєш в «Sport Life»...

— Свого часу сім'я і друзі порекомендували мені піти в спортзал, щоб і далі розвиватися в цій галузі. Побачивши, яких я досяг результатів, близькі порадили спробувати себе як тренера, тим більше що я вже мав таку практику. Коли я дізнався про те, що в Кременчуці відкривається новий фітнес-клуб, почав їздити на заняття по підготовці тренерів, слухати, вникати. Конкурсний відбір і іспити були досить складними, але я пройшов.

— Чим клуб такий гарний?

— «Sport Life» — це найкращий фітнес-клуб Кременчука, в якому є, без перебільшення, все. Клуб зроблений максимально комфортним для оздоровлення людини: тут є спортзал з великим вибором хороших тренажерів, студії групових занять, басейн, лазні та сауна, масажисти, уважний і привітний персонал та багато іншого. Навіть якщо у вас є діти, яких немає на кого залишити, у фітнес-клубі працює дитяча кімната.

— Скільки триває одне заняття? За цей час реально все встигнути?

— Для початківців сповна вистачає 1 години тренувань. Цього часу вистачить, щоб добре пропрацювати всі групи м'язів, які задіяні в ході тренування. Якщо ж клієнт займається давно, і я відчуваю, що він не втомлюється за годину занять, то ми можемо тренуватися і триваліший час. Не рідкість, коли люди займаються по 2 години.

— Зрозуміло, в гонитві за здоров'ям і гарною зовнішністю одного спорту буде замало. Потрібно вести здоровий спосіб життя, стежити за харчуванням...

— Здорове харчування — це натуральне харчування. Все, у що додають які-небудь добавки, або взагалі геномодифікована продукція, дуже довго перетравлюється в шлунку, відкладається на стінках організму, що, у свою чергу, ускладнює його очищення. Формула успіху здорової людини: 60% — це правильне харчування, 30% — спорт і 10% — сон.

— Як ти підбираєш програму тренувань для нового клієнта?

— Спочатку клієнт розповідає про свої цілі, а також про те, чи є якісь протипоказання, що заважають виконувати ту або іншу вправу. Залежно від цих побажань і стану здоров'я я створюю програму, що максимально відповідає потребам того, кого треную.

Кожен клієнт — індивідуальний, і я знаходжу для нього те, що працює саме з цією людиною. Я радію кожній перемозі клієнта як своїй власній.

Мої тренування не бувають однотипними, і програма періодично змінюється, — я дивлюся, наскільки ефективною є та або інша вправа для клієнта і залежно від цього вношу корективи до програми.

Також треную на профілакторі Євмінова (ортопедичний тренажер, призначений для зміцнення м'язів живота і спини), ТRХ (стропи з тримачами на кінцях, на яких можна виконувати різні вправи, що дозволяють укріпити м'язи кора) і проводжу тренування з медболом.

— Наскільки взагалі це складне завдання - складання програми тренувань для клієнта?

— Я живу спортом, люблю свою справу, і тому будь-який вид діяльності, пов'язаний з ним, лише на радість. Коли ти занурюєшся в це, то починаєш відчувати людину, її потреби і можливості. Ніби пропускаєш все це через себе, і тому кожну вправу з моєї програми тренувань, яку виконує клієнт, ти немов відчуваєш на собі: знаєш, що він відчуває, наскільки це легко або важко. Головне — це те, чого ми бажаємо досягти, і якщо працювати над цим спільно, не жаліючи сили, то й результат вас обов’язково порадує.

Мені подобається, що я можу допомогати людям. Бачити, як вони досягають поставлених цілей і те, до чого вони довго йшли, нарешті стає реальністю. Зараз дуже багато слабких людей, людей з купою шкідливих звичок, і це здорово - ставити їх на шлях спорту і здоров'я.

Я займаюся улюбленою справою. Моє хобі і захоплення спортом стало моєю роботою. Що може бути краще, ніж робити те, що ти дійсно любиш?

Відгуки клієнтів:

Ігор: Прийшовши до фітнес-клубу, я у першу чергу ознайомився із анкетами усіх тренерів, що працюють в «Sport Life», та вирішив, що буду тренуватися із Богданом. Напевно, якесь внутрішнє чуття і інтуїція підказали мені «правильну» людину. Так вийшло, що ввідній інструктаж в клубі мені теж провів Богдан, після чого я остаточно переконався в тому, що зробив гарний вибір. Персональні тренування зобов'язують. Тобі пропонують готову програму, і не потрібно морочитися над тим, що робити в тренажерному залі. Богдан — справжній фахівець, якому вдалося підібрати класну програму тренувань і направити всю мою енергію в потрібне русло. Я займаюся під його керівництвом трохи більше двох місяців і вже спостерігаю позитивну динаміку: поступово скидається зайва вага, я відчуваю, як тіло приходить у форму, і моє здоров'я стало набагато кращим. Якби я займався самостійно - ніколи б не досяг таких результатів!

Сергій: Персональні тренування — це зовсім інший рівень і зовсім інше відношення до фітнесу. Окрім добре складеної програми, тренер контролює тебе на кожному етапі виконання вправи, веде заміри, завжди може підказати і допомогти. Займаючись самостійно, я б навряд зміг добитися того, чого вдалося досягти, тренуючись з Богданом — ми не настільки кваліфіковані, просто кажучи — немає необхідного досвіду.

Можна сказати, що Богдана обрало саме життя. Я лише прийшов у фітнес-клуб, а він якраз був на зміні. Ми поспілкувалися, і Богдан справив приємне враження: адекватна людина, яка добре знається на тому, що робить і радить іншим людям. Більш того — це найуважніший тренер, якого я зустрічав.

Він складає таку програму, яка дійсно відповідає твоїм очікуванням. Богдан — відмінний практик: він знає цю «кухню» зсередини і підбирає такі вправи, які реально працюють і допомагають добитися бажаного результату.

Ольга: Богдан — добросовісна людина, яка ретельно планує кожне заняття. Це тренер з великої букви, який може не лише порадити ефективну вправу, але й завжди прислухається до побажань своїх клієнтів. Так, мені доводиться проводити на роботі дуже багато часу, причому весь час — на ногах. А це, звичайно, велике навантаження на хребет і ноги. Тому мій тренер підготував таку програму, завдяки якій я забула пробіль у спині і ногах, і тепер весь робочий процес проходить максимально комфортно.

Тренування з Богданом — це індивідуальний підхід, увага до твого здоров'я, поради і підтримка справжнього фахівця. Я займаюся 5 місяців і, окрім вирішення проблем, пов'язаних із здоров'ям, мені вдалося схуднути. На власному досвіді переконавшись в досвідченості Богдана як тренера, я стала рекомендувати його своїм друзям і знайомим — і жодного разу не чула негативного відгуку.

Тому, якщо ви бажаєте тренуватися під чуйним керівництвом професіонала — то вам до Богдана, і лише до нього!

Лілія: Людина повинна відповідати роду діяльності, яку вона представляє, і Богдан — яскравий тому приклад. Він знаходиться в хорошій формі і, відповідно, має уявлення про спорт не лише на словах. Тренуючись, у вас є можливість перейняти весь той досвід, всі ті знання, якими володіє ваш тренер. Головне — це результат, який ми отримуємо завдяки таким тренуванням, і за допомогою Богдана мені удалося досягти всіх поставлених цілей, більш того — зробити крок далеко вперед. Мені хотілося мати підтягнуте красиве тіло і навчитися підтягуватися хоч би 1 раз. Зараз я можу підтягнутися 7-8 разів, що для мене величезний прорив!

Я займаюся з тренером близько 9 місяців і чим більше я дізнаюся про цей спорт, тим краще розумію, як це важливо — працювати з грамотним фахівцем. І можу з упевненістю сказати, що у Богдана є чому повчитися навіть самому «просунутому» спортсменові!

Читати далі...