ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Бути в плюсі: формула здорового доходу

Вівторок, 4 Квітень, 2017

За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, на зовнішність претендента при прийомі на роботу звертають увагу близько 80% вітчизняних роботодавців. Під час кризи вони «забувають» про закон, що забороняє дискримінацію, в тому числі і за зовнішнім виглядом. І вибирають здорових, красивих і підтягнутих — такі люди більш привабливі, здатні домовлятися і ефективні в роботі, ніж їх «неспортивні» колеги. Сьогодні кожен лікарняний, взятий співробітником, обходиться роботодавцю в середньому в 2 тис. грн. Як стверджує засновник мережі фітнес-клубів Sport Life Дмитро Єкімов, здоров'я, успіх і щастя безпосередньо залежать від фізичної форми людини.

У тілі й у ділі

Історія шанобливого ставлення до власного тіла сягає корінням в античність. У еллінів панував культ тіла, що було обумовлено необхідністю мати хороших воїнів і прагненням до естетичного ідеалу. А в нові часи культ красивого тіла «нав'язав» світу Голлівуд. США є світовим лідером за кількістю фітнес-клубів на душу населення.

Багато знаменитостей зізнаються, що історія їхнього успіху почалася лише після того, як вони стали регулярно відвідувати фітнес-клуби. За словами Дженніфер Еністон, зірки фільму «Більше, ніж друг», тіло своєї мрії вона створила лише до 38 років. Її молодість була присвячена боротьбі із зайвою вагою, який «розтанув», коли актриса почала регулярно відвідувати фітнес-клуб. Це дало їй не тільки ефектну фігуру, але і вигідні контракти. А ось одкровення британської співачки Келлі Осборн: «Через те, що я товста, я мучилася більше, ніж через пристрасть до наркотиків». Після скинутих 19 кг Келлі стала палкою прихильницею занять фітнесом.

Дедалі більшого поширення набуває фітнес і в Україні. І у нас вже є показові приклади того, як робота над власним тілом повертає людей до повноцінного життя і приносить успіх. 27-річна киянка Олена Присяжна, поборів лімфому (рак лімфатичних вузлів) четвертої стадії за допомогою потужної хіміотерапії, вирішила зайнятися фітнесом. Та так захопилася, що з часом сама стала фітнес-інструктором. Зараз дівчина в прекрасній формі, ростить малюка, постійно тренується і бере участь в благодійних акціях щодо підтримки онкохворих.

«Рух, робота над власним тілом, заняття фізкультурою — це не примха і данина моді. Вони сьогодні просто необхідні, — каже Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров'я. — Перш за все підтримуються в робочому режимі серцево-судинна і дихальна системи. Рухова активність гальмує процеси розвитку атеросклерозу, робить серце витривалішими, насичує тканини киснем, виводить токсини, покращує розумову діяльність, зміцнює опорно-руховий апарат, імунну, нервову системи».

Здоровий дохід

Тим часом сьогодні тільки в київських бізнес-центрах, загальна площа яких — 1,66 млн м2, пустує приблизно чверть приміщень. В окремих вакантність перевищує 30-35%. Значить, власники не можуть знайти орендарів більш ніж на 400 000 м². Частина з цих площ могла б бути задіяна орендарями — фітнес-клубами, в першу чергу мережевими, відзначають спостерігачі ринку. Мережевики готові заходити на тривалий період (наприклад, контракти з Sport Life полягають на термін до 15 років). При цьому фітнес-клуби самі перебудовують і обладнають приміщення під свої потреби. «На сьогодні, незважаючи на високу вакантність на ринку нерухомості, приміщень, які спочатку підходили б, зовсім небагато, — розповідає Дмитро Єкімов, засновник групи компаній Sport Life. — Оператору фітнес-індустрії, знімаючи приміщення, доводиться адаптувати його. Часом це затягує час відкриття клубу і вимагає додаткових витрат, які лягають на фітнес-клуб. Відповідно, знижує вартість оренди, яку готовий розглядати фітнес-оператор. Зараз, втім, тренд змінюється: девелопери, усвідомивши зростаючу потребу ринку, все частіше прагнуть враховувати присутність фітнес-клубу в об'єкті. Стало полягати багато попередніх контрактів з фітнес-операторами ще на рівні проекту або початковій стадії будівництва».

Присутність фітнес-клубу в об'єкті — це стабільні 10-40 дол. / М2 на місяць, — підрахував Анатолій Топал, віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю. Експерт переконаний: здача приміщень під фітнес — вигідний формат для будь-якого власника. Він міцно прижився за кордоном, а тепер набирає обертів і в Україні.

Тільки цифри

  • На 0,5-0,7% в рік зростає в Україні попит на послуги фітнес-клубів.
  • 21 робочий день на рік в середньому хворіє працюючий українець. Як мінімум, 2 тис. грн на рік виплачує роботодавець за лікарняний одного співробітника.
  • Від 500 до 2 тис. грн в день доводиться витрачати на підтримуючу терапію і антибіотики, якщо захворів навіть звичайним ГРВІ. Абонементи в мережеві фітнес-клуби обходяться в 2-3 тис. грн на рік.
  • На 10 років збільшується тривалість життя завдяки регулярним заняттям спортом.
  • Від 4,5 до 6 годин в тиждень економить співробітник офісу на дорогу, якщо в приміщенні є фітнес-клуб в форматі «під кабінетом».
Читати далі...