ico Спробуйте новий дизайн сайту!

The NY Times: Зайві кілограми можуть підвищити ризик серйозного захворювання Covid-19

Понеділок, 12 Жовтень, 2020

Як зазначає видання «The NY Times», люди з зайвою вагою частіше опиняються в зоні ризику захворювання на коронавірус. Більшість вчених попереджають, що набагато ширший сегмент населення також може бути під загрозою.

В недавньому огляді 75-ти досліджень, доктор CDC (Центру з контролю та профілактики захворювань у США) Баррі М. Попкін — виявив, що люди з ожирінням вдвічі частіше потрапляли до лікарень з Covid-19.

На початку пандемії лікарі спостерігали, що надмірна вага створює додатковий ризик для пацієнтів. Але оскільки ожиріння часто супроводжується іншими медичними проблемами, дослідникам знадобився певний час, щоб дізнатись, чи надлишок жиру є винуватцем.

Британське дослідження серед 387 109 чоловіків та жінок, 760 з яких мали Covid-19 визначило, люди з вірусом, які страждали від надмірної ваги, мали близько на 30 відсотків більше шансів бути госпіталізованими, ніж люди зі здоровою вагою.

Дослідження, опубліковане в журналі «Мозок, поведінка та імунітет», розглянуло такі фактори, як куріння, вживання алкоголю та рівень фізичної активності, і дійшло висновку, що помірні фізичні навантаження зменшують шанси на госпіталізацію інфікованої людини.

Джерело: www.nytimes.com

 
Читати далі...