ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Sport Life виступив партнером Всеукраїнської дитячої триатлонної ліги!

Дата, время
Понеділок, 22 Вересень, 2014

Змагання проходили 19-го та 20-го вересня у місті Одеса.

Дитячо-юнацькі змагання з триатлону присвячувалися пам'яті колишнього голови Одеської обласної федерації триатлону Володимира Погорелова. У межах дводенних змагань відбувся 6-й етап Дитячої триатлонної ліги України, а також відкритий чемпіонат міста Одеси серед дітей 2006-го року народження та молодше, а також відкритий чемпіонат Одеської області серед юнаків та дівчат 1999-го — 2000-го року народження.

У перший день змагань юні любителі триатлону змагались у плаванні у басейні клубу Sport Life, який на проспекті маршала Жукова. Тут, у залежності від вікової категорії, спортсмени брали участь у запливах від 100 до 300 метрів. За підсумками змагань у плаванні визначався гандикап для стартів другого дня у бігу молодших триатлетів, а для старших – у велогонці та бігу. Відзначимо, що молодші учасники змагались у акватлоні, тобто без велосипедних заїздів. Загалом в одеських змаганнях взяли участь понад 80 юнаків та дівчат з Одеси, Київської, Черкаської, Львівської, Запорізької,Житомирської та Дніпропетровської областей.

20-го вересня відбулися вирішальні старти, які й визначили переможців. Наймолодші  діти 2006 року народження та молодші, 2003-го та 2004-го років народження бігали алеями парку Перемоги на 200 та 400 метрів. Більш дорослі триатлоністи спочатку стартували у велогонках вулицею Піонерською, після чого переходили на бігову частину змагань. Як вже мовилось, усі старти проходили з гандикапом, з урахуванням результатів запливів у басейні. Таким чином, переможцем у загальному підсумку ставав той, хто перший перетинав фінішну межу бігової частини змагань. Дистанція велосипедних змагань склала 4 км, а бігової  1 км для спортсменів 2001-2002 року народження; 8 км велозмагань та 2 км бігу  для спортсменів 1999-2000 років народження. 

У підсумку переможцями одеських змагань з триатлону стали: у чемпіонаті Одеси серед дітей 2006-го року народження та молодше  Катерина Караніколова та Ігор Гівель. У змаганнях дитячої триатлонної ліги України у віковій категорії 2004-го року народження  Тамара Король з міста Українка Київської області та Денис Захарченко з Одеси.

Серед спортсменів 2003-го року народження  одесити Арина Бабич та Гліб Хоменко. У віковій категорії 2002-го року народження  Марта Покотило з Житомира та львів’янин Юрій Ковальчук, у категорії 2001-го року народження  Юлія Ярошевська з Одеси та Василь Вінницький зі Львова.

У відкритому чемпіонаті Одеси з триатлону у категорії 1990-2000-го років народження серед дівчат перемогла Діана Сайковська з Житомира, а серед юнаків 2001-го року народження  одесит Кирил Новіков. Три спортсменки: Діана Сайковська з Житомира, Розаліна Граждан ФК «Баготоборець» та Христина Салькова ФСО «Динамо», які представляли Одесу, виконали норматив кандидата у майстри спорту України з триатлону. У загальнокомандному заліку серед дівчат перемогла команда «Одеса-1», а серед юнаків  команда зі Львова.

Читати далі...