ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Олександр Попов нагородив переможців літньої серії TRIATMAN

Дата, время
Середа, 5 Вересень, 2012

Другий сезон Х-тріатлону в Києві завершився в неділю фіналом серії TRIATMAN в рамках Free Games в Екстрім Парку.

115 учасників вийшли на старт на дистанції 750 метрів плавання, 18 км МТБ і 5км бігу, що склало абсолютний рекорд, а зростання кількості триатлетів в місті склав 800% у порівнянні з минулим сезоном.

Як і слід було очікувати зі старту вперед пішли двоє — Андрій Глущенко, учасник трьох Олімпіад і Чемпіон Світу з триатлону, який виступив за естафетну команду і киянин Роман Король, переможець українських та міжнародних стартів, Майстер Спорту Міжнародного Класу, тільки що повернувся з перемогою з знаменитого Французького IronTour — тижневого аналога Tour De France. На вело і біговому етапах тільки команди могли чинити тиск на Романа, але навіть свіжі ноги в бігу їм не допомогли і він перетнув фінішну лінію першим серед всіх з відривом у вісім хвилин від найближчого особистого учасника, яким став наш гість із Жовтих Вод Володимир Ніколаєв.

У жіночій категорії впевнено перемогла професійна МТБ гонщиця Анна Вергелес, це не перший її досвід участі в тріатлоні, в минулому році вона також перемогла на міжнародному Ironman 113 триатлону в Переяслав-Хмельницькому. Незважаючи на невелике відставання на плаванні Анна показала кращі результати на вело і біговий дистанції, виправдавши очікування суперниць, однак не надто засмутивши тих, оскільки головна мета найближчих переслідувачів були очки за серію на перших етапах якої та не змогла взяти участь — як і у чоловіків у відсутності переможця минулих двох етапів Сергія Кохана особливий інтерес викликала боротьба за перемогу в загальному заліку, на яку реально претендували по двоє — Олексій Алфьоров та Косенко Микола у чоловіків, Ірина Штепа і Катерина Яковенко у ЕНЩИНА. Миколі несподівано добре вдалося плавання, але Олексій обійшов його на переодяганні в Т1 (триатлон минуле дало про себе знати) на велоетапе вони знову помінялися місцями і навіть виник серйозний розрив майже в 3 хвилини, але на біговому сегменті Олексію вдалося знову обійти суперника посівши третє місце в загальному заліку. Катя в свою чергу дуже серйозно підійшла до підготовки до фіналу і практично не залишила шансів гості з Москви Ірині, майже не відставши на плаванні вона від'їхала на 4 з гаком хвилини на вело і збільшила відрив на бігу ставши в результаті Другої в загальному заліку у жінок, Ірина прийшла третьою.

Крім росіян, міжнародний статус змагань додавали «київські» учасники з Англії і Канади, так Farrell Marika з Оттави стала другою у своїй категорії. Діти 10-13 років змагалися на короткій дистанції, де хлопчики на цей раз не осоромилися перед єдино (і неповторною)) Анастасією Красовською. Команди боролися на своєму фронті, до речі, серед переможців була помічена чемпіонка першого етапу Христина Конвісарова.

Нагородження переможців серії клубними картами від головного спонсора — мережі фітнес-клубів Sport Life проводив голова КМДА Олександр Попов.

Читати далі...