ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Український боксер отримав титул чемпіона IBF на рингу Sport Life

Дата, время
Понеділок, 19 Березень, 2012

В рамках дебютного турніру під егідою «новонародженої» української промоутерської компанії UBA (Universal Boxing Association), що проходив 17 березня в фітнес + бокс-клубі Sport Life, багатообіцяючий український боксер Олександр Спірко (13-0, 7 KO) здобув перемогу одноголосним рішенням суддів над Бекой Сутідзе (9-3-1, 4 КО) з Грузії і став володарем вакантного титулу чемпіона IBF серед молоді в першій середній вазі. 

Набагато більш швидкісний і технічний Спірко мав перевагу практично в кожному раунді, обстрілюючи опонента комбінаціями різноманітних ударів з дальньої та середньої дистанції, але грузинський боксер не здавався до самого фінального гонгу і наполегливо прагнув в ближній бій. Намагаючись переламати хід невдало складався для нього поєдинку, Сутідзе частенько вживав брудних прийоми на кшталт пригинання голови суперника і ударів по потилиці, і в одному з таких епізодів рефері оштрафував його на одне очко. За підсумками десяти раундів судді віддали перевагу Спірко з рахунком 100-90, 100-89, 100-87. Таким чином, Олександр став володарем третього за рахунком титулу чемпіона світу серед молоді в своїй кар'єрі (раніше українець завойовувати аналогічні титули за версіями WBC і IBO).

Також в цей вечір у зустрічі двох небитих українців Віталій Копиленко (16-0, 7 КО) отримав дострокову перемогу над Василем Тарабарова (22-0-1, 8 КО), після того як той не вийшов на п'ятий раунд. На самому початку Тарабарову вдалося надати лідеру опір, але фізична форма Василя, м'яко кажучи, залишала бажати кращого. В результаті Тарабаров швидко втомився, напропускав ударів, і вже в четвертому раунді Копиленко бив суперника практично в "одну хвіртку". За підсумками бою Віталій приміряв вакантний титул WBF Intercontinental в середній вазі.

У ще одному титульному бою вечора полулегковес Тимур Ахундов (12-2-1, 4 КО) здобув перемогу над угорцем Арпадом Васса (8-3, 6 КО) і також став новим інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBF. Це була «легка прогулянка» для українського бійця: перевага Ахундова у всіх компонентах було переважною з самого початку поєдинку. Васс працював, перш за все, на "виживання", часом відверто уникаючи бою, але це йому не допомогло. У третій трихвилинці угорець чотири рази побував на настилі рингу, після чого бій був зупинений. Разом, перемога Тимура Ахундова технічним нокаутом в третьому раунді

Читати далі...