ico Спробуйте новий дизайн сайту!

18 грудня відбувся Круглий стіл присвячений проблемам олімпійського руху України

Дата, время
Четвер, 18 Грудень, 2008
18 грудня відбувся Круглий стіл присвячений проблемам олімпійського руху України

В ході Круглого столу учасники обговорили проблеми фінансування українських спортсменів, хід підготовки до майбутніх змагань, поділилися проблемами українського спорту і обговорили варіанти їх вирішення.

В роботі круглого столу взяли участь: голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка; народний депутат України VI скликання, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков; перший віце-президент НОК України, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак; головний тренер збірної України з фехтування Вадим Гутцайт; засновник групи компаній Sport Life Дмитро Єкімов; чемпіон XXIX Олімпійських ігор в Пекіні 2008 року Василь Ломаченко; чемпіонка XXVIII Олімпійських ігор в Афінах 2004 року, бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор в Пекіні 2008 року Іріні Мерлені; бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор в Пекіні 2008 року Денис Юрченко; багаторазова чемпіонка світу з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна; багаторазова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова.

«За три останні роки вдалося змінити ставлення держави до спортсменам і тренерам», — підкреслив Юрій Павленко. Зокрема, Указом Президента України майже в 1,5 рази збільшено розмір стипендій Олімпійським чемпіонам та призерам та їхнім тренерам, збільшено і сама кількість цих стипендій. На виконання даного Указу Президента України з жовтня цього року почалася виплата зазначених стипендій спортсменам та тренерам за видатні спортивні досягнення на Пекінській Олімпіаді.

Юрій Павленко повідомив, що 1 січня 2010 року розмір винагород тренерам за підготовку чемпіонів та призерів Олімпійських ігор буде дорівнювати розміру винагород спортсменів. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських видів спорту» і стало потужним стимулом для успішних виступів на змаганнях найвищого рівня.

Особливу увагу учасники приділили майбутньому українського спорту. На думку Дмитра Екимова, не підтримавши розвиток спортивної інфраструктури та масового спорту сьогодні, завтра нікому буде завойовувати медалі для України. А відсутність якісних спортивних об'єктів і дорожнеча сучасних спортивних центрів не сприяє розвитку масового, а з ним і професійного, спорту в країні.

Дмитро Єкімов зазначив, що фітнес клуби Sport Life дають можливість займатися спортом не лише цивільного населення, а й представляють майданчик для тренувань професійних спортсменів. Підтвердженням цьому служить той факт, що Sport Life єдиний в Україні фітнес оператор, у якого зросла кількість клієнтів в умовах фінансової кризи.

Читати далі...