ico Спробуйте новий дизайн сайту!

За підтримки Sport Life в Одесі відбувся міжнародний чемпіонат зі сквошу

Дата, время
Понеділок, 25 Серпень, 2008
За підтримки Sport Life в Одесі відбувся міжнародний чемпіонат зі сквошу

З 20 по 25 серпня 2008 року в Одесі проходив V Міжнародний чемпіонат зі сквошу «Zenit Black Sea Open 2008».

Турнір став знаменним подія в спортивному житті країна, оскільки участь в ньому бере кращий гравців світу — «перші ракетки» Англія, Голландія, Чехія, Угорщина, Ірландія, Ізраїль, Ліберія, Молдавія, Росія, Хорватія, Україна та інші країни. Спеціальний гість «Зеніт Чорноморської Open 2008» — легенда світового сквошу, гравець, який протягом 5-ти років очолював рейтинг PSA, англієць Пітер Ніколь.

Змагання проводяться вже третій рік. Їх мета зміцнення спортивна і культурні зв'язки між країнами і спортсменами, популяризація та розвиток сквошу в Україні, а також підвищення рівня майстерності спортсменів та гідне представлення України на міжнародному рівні. Турнір проводиться в 5-ти категорій:

  • 1-я категорія — Професійний (професіонали, що складаються в PSA - Professional Squash Association).
  • 2-я категорія — М 1 (чоловіки — аматори середнього рівня і вище).
  • 3-ю категорію — М 2 (чоловіки — аматори нижче середнього рівня і початківці).
  • 4-я категорія — Леді (жіноча категорія).
  • 5-я категорія — юніори (дитяча категорія).

Загальна кількість учасників — понад 120 осіб розборок 25-ти країн світу. Призовий фонд турніру для професіоналів становить 8 000 доларів США.

«Зеніт Чорноморська Open 2008» — став найбільшим міжнародним турніром за всю історію незалежної України. Про масштаб чемпіонату свідчить як кількість країн і учасників, так і велика кількість організацій, залучених до підготовки та проведення змагань.

Генеральним спонсором вже в 5-й раз виступив дилер «МТС» — компанія «Зеніт». Офіційний спонсор і головний інформаційний партнер турніру — Група компаній Sport Life.

Читати далі...