ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Дніпровський півмарафон 2017 зібрав 2500 учасників!

Дата, время
Понеділок, 29 Травень, 2017

28 травня в Дніпрі за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life відбулась масштабна спортивна подія міста — INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017. Другий за рахунком Дніпровський міжнародний півмарафон, організований компанією Run Ukraine, зібрав 2500 бігунів і 8000 глядачів. У порівнянні з торішнім Дніпровським півмарафоном, кількість учасників збільшилася більш ніж на 1000. В цей день в Дніпро приїхали любителі бігу з 13 країн: Канади, Німеччини, Угорщини, США, Польщі, Марокко та інших держав.

Переможцем головної дистанції — 21, 0975 км — серед чоловіків став Юрій Грицак з Миколаєва, який лідирував з результатом 1:07:03. Другим фінішував Сергій Марчук з результатом 1:08:41. Боротьба за лідерство між Юрієм Грицаком і Сергієм Марчуком тривала першу половину дистанції, до 10 км спортсмени бігли з однаковими показниками часу. Серед жінок абсолютною переможницею стала Анна Пєчко з Дніпра, яка показала результат 1:21:39. Спортсменка зберігала лідерство з перших хвилин забігу і до фінішу. Перші п'ять кілометрів її головною суперницею була Ірина Мазник, але запеклої боротьби за лідерство серед жінок не було. На Дніпровському півмарафоні спортсмени Юрій та Анна встановили рекорд траси. Всього на старт дистанції 21, 0975 км вийшли 750 любителів бігу. Усі фінішери головної дистанції отримали пам'ятну медаль із зображенням портрета Дмитра Яворницького.

Також учасники Дніпровського півмарафону могли вибрати старт на дистанціях 10 км, 5 км та 2 км. На дистанцію 5 км вийшов найстарший учасник заходу — 74-річний Вадим Максименко. Він довів своїм прикладом, що біг доступний для всіх, незалежно від віку. Для самих маленьких спортсменів відбулись дитячі забіги на 100 м, 500 м і 1000 м. У цьому році в рамках INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017 вперше відбулися естафетні старти, а також відкритий кубок серед студентів University Cup (2 км), змагання серед працівників сфери безпеки Security Cup (5 км) і забіг працівників металургійної галузі Steel Cup (2 км). Продовжуючи традицію минулого року, в біговому заході на дистанції Hand Bikes 2 км, взяли участь 19 осіб з інвалідністю, які подолали дистанцію на візках.

Крім того, в рамках INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017 пройшов благодійний забіг «Переможці», присвячений однойменному соціальному проекту телеканалу «1 + 1». Метою забігу був збір коштів на придбання спортивних протезів для ветеранів АТО.

Півмарафон INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017 дав можливість кожному учаснику випробувати власні сили і витривалість, відчути радість і свободу руху. Цей спортивний захід по істині можна вважати головною біговою подією в Дніпрі!

Як зазначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький: «Це другий півмарафон, який ми, компанія Run Ukraine, проводимо у Дніпрі. Сьогодні ми зібрали 2500 бігунів. Серед них — професійні спортсмени, любителі різного віку, діти та їх батьки. Це грандіозне спортивне свято для кожного учасника, його родини та друзів. Я переконався у тому, що Дніпро - дійсно бігове місто. За рік кількість спортсменів головної дистанції збільшилася удвічі. Серед них і мешканці Дніпра, і гості з інших міст та країн. Завдяки бігу ми об’єднуємо людей з різних куточків світу. Звісно, без підтримки міста та його мешканців такі масштабні бігові заходи неможливо зробити. Наступного року ми плануємо збільшити кількість шанувальників бігу на старті третього Дніпровського півмарафону. Працювати над цим ми почнемо вже сьогодні».

Читати далі...