ico Спробуйте новий дизайн сайту!

У Полтаві відбувся перший Всеукраїнський турнір з вейкбордингу «Poltava Wake Open»

Дата, время
Понеділок, 12 Червень, 2017

10-11 червня за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life на території заміського комплексу «Мис Доброї Надії» пройшов Всеукраїнський турнір з вейкбордингу «Poltava Wake Open». Організаторами першого в Полтаві турніру з вейкбордингу стала команда «OnTop Wake», яка самостійно зробила фігури-перешкоди і реверсивну канатну дорогу власної розробки.

Взяти участь в змаганнях приїхало 13 райдерів з Києва, Одеси та Полтави. Учасники змагалися в чотирьох категоріях: аматори (чоловіки та жінки) і професіонали (чоловіки та жінки). Наймолодшим учасникам було по 9 років, крім того, один з них, киянин Данило Клещар зайняв 2-е місце в категорії професіоналів.

Данило з захопленням прокоментував свою перемогу: «Я займаюся вейкбордингом з 2 років і 3 місяців. У 8 років брав участь в чемпіонаті світу, який проходив в Філіппінах. Зайняв 1 місце в категорії junior boys. Мрію стати чемпіоном світу серед pro! Змагання в Полтаві мені сподобалися! Були складні фігури. На таких я ще ніколи не катався. Ще я перший раз виступав в категорії men-pro. Завдяки глядачам і їх підтримці, я подумав, що у мене є шанс перемогти. І дуже старався! Навіть новий трюк вивчив! А ще було дуже приємно отримати приз глядацьких симпатій! І багато подарунків від організаторів!»

Переможцем в категорії men-pro став Роман Макаренко, який зазначив: «Дуже цікава локація. Фігури порадували різноманітністю і складністю. Висота канатки 12 метрів, що теж зіграло свою роль для гарного катання, таких високих в Україні немає. І найголовніше! Призовий фонд — один з кращих, який я бачив за всі свої змагання з вейку в Україні. Але для мене це був не вирішальний фактор, перше, що зацікавило, — це нові фігури, чого я не бачив в інших парках!».

Взяти участь в категорії аматори приїхав і президент Української Федерації вейкбордингу Юрій Зозуля, який також відзначив високий рівень організації турніру і унікальність локації і фігур.

На завершення організатори провели jib-contest — виступ райдерів на фігурах, без трюків з гладкою води. У цьому конкурсі було дві призових категорії: приз райдерських і глядацьких симпатій. Це стало нововведенням для українських змагань з вейкбордингу.

Всіх переможців нагородили цінними подарунками від партнерів заходу. Кращі учасники зможуть підтримувати себе у відмінній формі і займатися спортом в мережі фітнес-клубів Sport Life.

Читати далі...