ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Odesa Half Marathon 2017 зібрав понад 2000 учасників з 25 країн світу!

Дата, время
Понеділок, 26 Червень, 2017

25 червня в Одесі за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life відбулася головна спортивна подія міста — ArcelorMittal Odesa Half Marathon 2017. Другий за рахунком Одеський міжнародний півмарафон зібрав понад 2000 учасників з 25 країн світу. Професійні спортсмени та любителі бігу з США, Білорусі, Естонії, Молдови, Франції, Іспанії та інших країн стартували біля Одеського національного академічного театру опери та балету під музичний супровід національного оркестру і оплески 7000 глядачів і вболівальників.

Традиційно організатори запропонували учасникам чотири індивідуальні дистанції: 21, 0975 км, 10 км, 5 км і благодійний забіг "Переможці". Також в цьому році вперше в рамках Одеського півмарафону відбулися сімейний забіг Family Run 2 км, кубок серед працівників металургійної галузі Steel Cup 2 км, кубок серед представників силових структур Security Cup 5 км і естафетний забіг.

Абсолютним переможцем Одеського півмарафону 2017 на головній дистанції — 21, 0975 км серед чоловіків став Юрій Грицак з Миколаєва з результатом 1:08:04. Другим фінішував Сергій Марчук згодом 1:09:20. Боротьба за перше місце між Сергієм і Юрієм тривала до середини дистанції. Спортсмени стартували в одному темпі і трималися поруч до 10 км, поки Сергій Марчук не став уповільнювати темп. Третім подолав дистанцію Артем Піддубний з часом 1:09:45. Зауважимо, що для спортсмена Юрія Грицака — це вже друга перемога в історії Одеського півмарафону. У минулому році він також очолив п'ятірку лідерів пів марафонської дистанції.

Серед жінок переможницею головної дистанції стала Валентина Полтавська з Одеси з результатом 1:20:42, яка вирвалася в лідери відразу після старту. Другою дистанцію подолала Ірина Масник з часом 1:23:38. А переможниця минулорічного Одеського півмарафону, Олена Федорова, в цей раз фінішувала третьою з результатом 1:24:28. Всім фінішерам головної та естафетної дистанції вручили пам'ятні медалі з унікальним дизайном. Фінішери головної дистанції отримали медаль із зображенням портрета дюка де Рішельє.

Для самих маленьких спортсменів відбулися дитячі забіги на дистанціях 100 м, 500 м і 1000 м. Кожен фінішер також отримав незабутні емоції від бігового свята і свою власну медаль.

Серед учасників Odesa Half Marathon 2017 були і зоряні шанувальники бігу. Телеведуча Марічка Падалко з чоловіком Єгором Соболєвим подолали дистанцію 21, 0975 км. Долучилися до бігової події кращі атлети України, серед яких був Іван Гешко — чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м. Він подолав головну дистанцію з часом 1:17:10. Соломія Вітвіцька зі своїми колегами з «1+1» пробігла благодійний забіг «Переможці», мета якого — збір коштів на придбання спортивного протеза ноги для ветерана АТО Миколи Полторака.

У порівнянні з торішнім Одеським півмарафоном, зросла не тільки кількість учасників і глядачів, але і розмір призового фонду, який в цьому році склав 50 000 гривень. Нагороджували абсолютних переможців серед чоловіків і жінок на дистанції 21, 0975 км.

«ArcelorMittal Odesa Half Marathon 2017 — це біговий захід, участь у якому доступна для кожного. Ми вдруге проводимо в Одесі півмарафон і переконалися, що ця подія створена не лише для спортсменів. На старт вийшли учасники з 25 країн. Це удвічі більше країн-учасниць, якщо порівнювати зі статистикою торішнього Одеського півмарафону. Завдяки підтримки міста та його мешканців ми проводимо подію, що розвиває спортивний туризм, популяризує Одесу за межами нашої країни та робить популярним здоровий спосіб життя серед українців. Наступного року ми плануємо зібрати ще більше шанувальників бігу в Південній Пальмірі», — зазначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Читати далі...