ico Спробуйте новий дизайн сайту!

За підтримки Sport Life відбувся перший Zaporizhstal Half Marathon

Дата, время
Понеділок, 6 Листопад, 2017

5 листопада в Запоріжжі за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life відбувся перший масовий півмарафон — Zaporizhstal Half Marathon 2017. У біговому заході взяли участь близько 1500 учасників, серед яких були, як професійні атлети, так і просто любителі бігу. Крім учасників з різних міст України, на Запорізький півмарафон з'їхалися спортсмени з 9 країн світу, зокрема США, Туреччини і Молдови.

В рамках Запорізького півмарафону відбулися індивідуальні старти на дистанціях 2 км, 5 км, 10 км і 21,0975 км. Для дітей був організований забіг на 500 і 1000 м. А для тих, хто цінує активне сімейне дозвілля, організатори запропонували сімейний забіг Family Run на 2 км. Також відбувся благодійний забіг на 2 км.

Маршрут головної дистанції, 21,0975 км, пролягав вздовж знакових місць Запоріжжя та включав три мости, що поєднують «зелені» зони міста з сучасними районами. Учасники з інших міст побачили мальовничі куточки Запоріжжя, відкрили для себе легендарну Хортицю та індустріальну ГЕС. 

На головній дистанції з перших хвилин сформувалася лідерська п'ятірка, до складу якої увійшли: Роман Романенко, Тарас Сало, Артем Казбан, Олександр Бабарика та Анатолій Бондаренко. У запеклій боротьбі переможцем на півмарафонській дистанції став киянин Артем Казбан, який подолав 21,0975 км за 1: 05: 35.8. Друге місце завоював Роман Романенко з часом 1: 05: 40.8. Трійку лідерів замкнув Тарас Сало зі Львова з часом 1: 07: 20.6.

Першою серед жінок на головній дистанції фінішувала Тетяна Вилисова з результатом 1:17:47. Другою фінішну лінію подолала Наталя Семенович з часом 1: 20: 20,5. Третє місце завоювала спортсменка Анна Печко.

Також в рамках бігової події участники із Запоріжжя поборолися за звання лідера Кубка міста (City Cup). Переможцем серед чоловіків став Вадим Сапа, а найшвидшою жінкою із Запоріжжя стала Лариса Жалинська.

Всі фінішери головної дистанції отримали призи та унікальну пам'ятну медаль із зображенням Хортиці. Всі переможці отримали абонементи в мережу фітнес-клубів Sport Life.

Читати далі...