ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Традиційно за підтримки Sport Life пройшов 8-й Київский півмарафон

Дата, время
Понеділок, 23 Квітень, 2018

22 квітня в українській столиці відбувся щорічний Київський півмарафон — 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon. На старт вийшли 11 000 учасників з 52 країн світу. А майже 25 000 глядачів заповнили вулиці міста, аби підтримати бігунів. Маршрут був вже традиційним і звичним: пролягав колом вздовж Дніпра, а старт і фініш спортсменів відбувався на Контрактовій площі.

Для України ця подія стала історичною — вперше на території нашої країни відбувся забіг IAAF Bronze Label (відзнака Міжнародної Асоціація легкоатлетичних федерацій). Такий статус гарантує проведення змагань на найвищому рівні з відповідністю світовим стандартам якості, безпеки і обслуговування. А головне — вперше на старт забігу в Україні вийшли представники еліти не лише українського, а й світового бігу. Подіями такого рівня на пострадянському просторі ще можуть похизуватися лише Рига та Мінськ. Перемогу з рекордними результатами відсвяткували представник Ефіопії Анбеса Ленчо у чоловіків та українка Вікторія Калюжна у жінок.

«Цього року ми зібрали майже 11 000 учасників із 52 країн світу. Це рекордна кількість учасників за весь час проведення заходу. Призовий фонд цього року становив 242 300 грн, що на 100 тисяч гривень більше, ніж минулого року. Біговий рух у нашій країні розвивається — і біг стає каталізатором здорового способу життя, фітнесу і спорту загалом», — розповів генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Цього року найстаршим учасником київського півмарафону став 77-річний українець Олег Шетанков серед чоловіків з результатом 2 години і 36 хвилин. Участь таких спортсменів лише доводить, що жодних вікових перешкод для бігу не існує.

«Кількість людей, які займаються спортом, підтримують здоровий спосіб життя постійно збільшується і нас, як найбільшу національну фітнес-мережу це звичайно не може не тішити. Тому що рух — це життя. Люди рухаються, займаються спортом. Ми так само намагаємося розвиватися, розвивати свою мережу і підтримувати український спорт. У наших найближчих планах, а саме до 2020 року — розширити нашу мережу до 150 фітнес-клубів». — прокоментувала Олександра Гавловська, пресс-секретар мережі фітнес-клубів Sport Life.

Читати далі...