ico Спробуйте новий дизайн сайту!

Sport Life підтримав наймасштабнішу бігову подію у Львові — 3rd Molokiya Lviv Half Marathon!

Дата, время
Понеділок, 11 Червень, 2018

10 червня у Львові за підтримки мережі фітнес-клубів Sport Life відбулася головна спортивна подія міста — 3rd Molokiya Lviv Half Marathon.

Цього року участь у Львівському півмарафоні взяли 2400 спортсменів з усієї України та 27 країн світу, серед яких учасники з Канади, Польщі, Франції, Білорусі, Китаю, Японії, Ямайки та інших країн. І вперше в історії головна півмарафонська дистанція у Львові зібрала майже 1300 любителів бігу. Таким чином, 3rd Molokiya Lviv Half Marathon став другим після Nova Poshta Kyiv Half Marathon з більш ніж 1000 фінішерами на дистанції 21 км!

Маршрут головного бігового старту вже третій рік поспіль проходив центральними вулицями Львова в одне коло. А старт і фініш усіх дистанцій відбувався біля Львівської опери.

Традиційно організатори підготували для спортсменів індивідуальні забіги на дистанціях: 21,0975 км, 5 км та 2 км. Вперше відбувся естафетний забіг: 1х10 км + 1х11,0975 км HeForShe Lviv Half Marathon Relay і 3х5 км + 1х6,0975 км під назвою Under Armour Relay. Також вдруге під час Львівського півмарафону пройшов забіг Family Run, участь в якому могла прийняти сімейна команда в будь-якому складі. Для маленьких чемпіонів були організовані дитячі забіги на дистанціях 1000 м, 500 м і 100 м.

Головним переможцем Львівського півмарафону 2018 серед чоловіків став Тарас Сало з результатом 1:08:51. Зазначимо, що вже другий раз поспіль львів'янин першим долає головну дистанцію 21,0975 км. Другим фінішував c відставанням в 38 секунд Юрій Грицак. Третім подолав дистанцію Юрій Вихопень з результатом 1:12:14.

У жіночому забігу доля перемоги була невідома практично до самого фінішу. Зі старту лідирувала спортсменка Тетяна Вернигор, але вже ближче до середини дистанції на перші позиції перемістилися Юлія Профіс і Марія Гудак. Як результат нелегкої боротьби за перемогу, перше місце завоювала представниця Буковини Юлія Профіс з результатом 1:19:18. Марія Гудак відстала на 23 секунди і з часом 1:19:41 фінішувала другою. А третє місце виборола Тетяна Вернигор з результатом 1:20:16.

Всім фінішерам на дистанції 21 км в цьому році вручили особливі медалі з зображенням символу міста — лева. А всі учасники естафетного забігу отримали медалі, які виконані у вигляді сходинок і символізують те, що для досягнення своєї мети команді потрібно подолати шлях вгору.

3rd Molokiya Lviv Half Marathon став однією з найбільших бігових регіональних подій року і отримав вищу оцінку — 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінки, розроблений провідними фахівцями Європи.

Наступний, четвертий старт Run Ukraine Running League 2018, яка об'єднує сім бігових змагань в п'яти містах України, відбудеться 26 серпня в сонячній Одесі.

Читати далі...